Podsticaji u poljoprivredi

Država sufinansira projekte očuvanja i zaštite zemljišta u lokalnim samoupravama

by Jelena Sajić

Ministarstvo zaštite životne sredine je raspisalo javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2024. godini

Predmet javnog konkursa je dodela sredstava lokalnim samoupravama radi zaštite i očuvanja površine i funkcije zemljišta kao prirodnog resursa.

Cilj je da se spreče ili otklone štetne promene u zemljištu koje su već nastale ili mogu da nastanu kao posledica erozionih procesa, smanjenja sadržaja organske materije u zemljištu, zakišeljavanja (acidifikacija), zaslanjivanje (salinizacija) i alkalizacija zemljišta, sabijanja zemljišta, klizišta i odrona, i od posledica požara i hemijskih zagađenja.

Ukupna sredstva za realizaciju ovog konkursa iznose 50 miliona dinara. Sredstva koja se dodeljuju utvrđuju se u iznosu od najviše 80 odsto opravdanih troškova. Preostali iznos od najmanje 20 odsto snosi korisnik sredstava.

Pravo na podnošenje zahteva za dodelu sredstava imaju jedinice lokalnih samouprava na teritoriji Republike Srbije, a rok je 22. april.

Leave a Comment


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe