Podsticaji u poljoprivredi

Evropska Komisija pita poljoprivrednike kako da im olakša

by Jelena Sajić

Evropska komisija pozvala je poljoprivrednike da učestvuju u onlajn istraživanju i pomognu Briselu da identifikuje izazove i probleme na koje nailaze i pojednostavi procedure

Cilj je da se unapredi razumevanje opterećenja kojima su poljoprivrednici izloženi zbog postupaka i pravila za finansijsku podršku u okviru Zajedničke poljoprivredne politike (CAP) i drugih pravila EU u oblasti hrane i poljoprivrede, prenosi Dnevni evropski servis.

Onlajn upitnik za projekt “Pojednostavljenje – stav poljoprivrednika” sa dvadesetak pitanja na jezicima svih članica Unije moći će da se popuni do 8. aprila, saopštila je Komisija.

Preliminarni rezultati biće poznati sredinom aprila a do leta će EU imati jasniju sliku glavnih administrativnih problema sa kojima se poljoprivrednici suočavaju.

Rezultati će biti uključeni u detaljniju anlizu kako bi se razjasnilo šta je poljoprivrednicima komplikovano, bilo na nacionalnom, bilo na nivou EU, u CAP i drugim poltikama. Ta analiza biće objavljena na jesen.

Foto: Evropska komisija

Leave a Comment


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe