Podsticaji u poljoprivredi

Javni poziv za AGREGATORE – Konkurs Svetske Banke – Konkurentna poljoprivreda 50:40:10

by Jelena Sajić

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je treći javni poziv u okviru projekta za konkurentnu poljoprivredu, koji je namenjen agregatorima. Ko su agregatori, o načinu apliciranja na poziv i specifičnim uslovima koji podnosioci zahteva treba da ispune, udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije i agronews objasnili su u video uputstvu

Ovim pozivom obuhvaćeni su sledeći sektori:

 1. Sektor prerade voća i povrća
 2. Sektor prerade mleka
 3. Sektor prerade mesa
 4. Sektor proizvodnje vina
 5. Sektor prerade pčelinjih proizvoda
 6. Sektor prerade ostalih useva

Iznos bespovratnih sredstava koji agregatori mogu ostvariti iznosi 50% , a ukupna vrednost investicije može biti od 25.000 do 400.000 evra. Startno ulaganje iznosi 10% , dok će 40% vrednosti investicije biti pokriveno iz kredita, za šta je neophodno pripremiti biznis plan i priložiti pismo o namerama banke da odobri investicioni kredit.

Rok za podnošenje prijava je do 29. februara 2024. godine, a zahtev se podnosi u online formi, preko linka: scap.minpolj.gov.rs.

Dodatne informacije i detalje o ovom javnom pozivu mozete dobiti klikom na sledeci link: www.podsticajiupoljoprivredi.rs/raspisan-treci-javni-poziv-za-projekat-konkurentne-poljoprivrede/

Za pomoć oko konkurisanja na ovaj javni poziv i povezivanje sa pouzdanim konsultantima možete kontaktirati udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije na broj telefona: 060 306 306 4 ili na email: podrska.mps@gmail.com.

Ovaj video snimljen je u okviru projekta “Digitalno osmaživanje mladih poljoprivrednika” koji realizuju Mladi poljoprivrednici Srbije i mediji Agronews, a više informacija o ovom projektu potražite na web platformi: www.podsticajiupoljoprivredi.rs.

Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru prorama Beogradske otvorene škole “Mladi i mediji za demokratski razvoj”.


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe