Podsticaji u poljoprivredi

Održana trening edukacija MPS-a: Mladi poljoprivrednici osnaženi za upravljanje e-Agrarom

by Jelena Sajić

Udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije organizovalo je trening-edukaciju u Smederevu sa ciljem da se učesnicima teninga – pre svega mladima koji se obrazuju u oblasti poljoprivrede, pruže informacije o načinima podnošenja zahteva za podsticaje i subvencije kroz sistem e-Agrara

U okviru projekta ”Digitalno osnaživanje mladih poljoprivrednika“, udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije organizovalo je od 19. do 21. januara trodnevnu trening-edukaciju u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu za učenike završnih razreda Poljoprivrednih škola i studente Poljoprivrednih fakulteta.

Trening je održan sa ciljem digitalnog osnaživanja poljoprivrednika, pre svega mladih u agraru. ”Mladima su na treningu date informacije o mogućnostima i značaju korišćenja podsticaja i subvencija u poljoprivredi, kao i o načinima podnošenja zahteva za podsticaje i subvencije kako bi ih osnažili za upravljanje nalogom na e-Agraru. Kroz 10 radnih sesija u tri dana učesnici su imali priliku da steknu osnovna znanja i veštine koje će dalje prenositi poljoprivrednicima u svojim sredinama putem informativnih tribina i individualne podrške na terenu u prvoj polovini ove godine”, napominje Milena Vulić, koordinatorka projekta Digitalno osnaživanje mladih poljoprivrednika.

Zahvaljujući ovom treningu, stručni tim Mladih poljoprivrednika Srbije bogatiji je za još 25 mladih obrazovanih iz različitih oblasti poljoprivrede, koji su spremni da pomognu poljoprivrednicima u svojim sredinama oko naloga na e-Agraru i brojnih drugih pitanja u vezi sa podsticanjem poljoprivredne proizvodnje.

Ovaj trodnevni trening je održan u okviru projekta “Digitalno osnaživanje mladih poljoprivrednika” koji realizuju Mladi poljoprivrednici Srbije i mediji Agronews.

Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru prorama Beogradske otvorene škole “Mladi i mediji za demokratski razvoj”.


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe