Podsticaji u poljoprivredi

Pčelari tokom aprila obavezni da prijave broj košnica veterinarskoj stanici

by Jelena Sajić

Svaki pčelar je dužan da dva puta godišnje, od 1. do 30. aprila i od 1. do 31. oktobra prijavi broj košnica na pčelinjaku. Obaveza prijavljivanja važi i kada broj košnica na pčelinjaku nije promenjen

Prema Pravilniku o načinu obeležavanja pčelinjih društava i registraciji pčelinjaka, svaki pčelar je dužan da dva puta godišnje, od 1. do 30. aprila i od 1. do 31. oktobra, putem obrasca ”Prijava stanja na pčelinjaku“ prijavi broj košnica na pčelinjaku, ovlašćenom obeleživaču, podsećaju iz Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Pčelari su dužni da između 1. i 30. aprila odu do svoje teritorijalno nadležne veterinarske stanice koja je obeležila pčelinjak i prijave broj košnica koju su izimili. Nakon prijave, veterinar će izdati potvrdu da su izvršili redovnu prijavu.

Retroaktivno prijavljivanje nije moguće, a obaveza prijavljivanja važi i kada broj košnica na pčelinjaku nije promenjen.

Leave a Comment


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe