Podsticaji u poljoprivredi

Produžen rok za prijavu na konkurs 50:40:10

by Jelena Sajić

Do 15. marta produžen je rok za podnošenje prijave za Treći javni poziv za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije, poznatijeg kao 50:40:10

U poteklih nekoliko dana, kako se navodi na sajtu Projekta konkurentne poljoprivrede, detektovane su poteškoće prilikom ulaska na softversko rešenje (aplikaciju) za podnošenje prijava za ovaj poziv. Upravo se radi na otklanjanju svih uzroka poteškoća, te se nadaju brzoj normalizaciji pristupa aplikaciji a time i podnošenja prijava.

U skladu sa uslovima Javnog poziva, ali i novonastalom situacijom, podnošenje prijava za Treći javni poziv koje je omogućeno do 29. februara, biće produženo za vremenski period od 15 dana, odnosno biće omogućeno do petka, 15. marta, piše na sajtu Projekta konkurentne poljoprivrede.

Korisnicima se pruža mogućnost da dobiju bespovratna sredstva, u iznosu od 50% od ukupne vrednosti investicije (sa PDV-om), 40 % kreditno finansiraju iz kredita sa poslovnim bankama uz svega 10% sopstvenog učešća, za realizaciju projekata kojim će unaprediti poljoprivrednu proizvodnju gazdinstava i učestvovati u razvoju konkurentnosti poljoprivrede u Republici Srbiji.

1 comment

Milan March 11, 2024 - 5:58 am

Imam komercijalno gazdinstvo zelim da pokrenem plastenicku proizvodnju mogu li konkurisati za plastenike

Comments are closed.


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe