Podsticaji u poljoprivredi

Raspisan javni poziv za subvencije za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi

by Jelena Sajić

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je danas javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi za ovu godinu, za šta je ukupno izdvojeno 5,25 milijardi dinara, a zainteresovani mogu da se prijave do 11. aprila

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.

Zahtevi se podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji za grla predata klanici, izvezena ili upućena na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija od dana isteka roka za podnošenje zahteva po prethodnom javnom pozivu, odnosno od 13. juna 2023. godine.

Zahtev se podnosi posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje.

Kako je precizirano u javnom pozivu, podsticaj za tov junadi po grlu iznosi 22.000 dinara, za tov jagnjadi i tov jaradi po 3.000 dinara po grlu, dok je podsticaj za tov svinja 1.500 dinara po grlu.

This image has an empty alt attribute; its file name is PRAVILNIK.png

Leave a Comment


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe