Podsticaji u poljoprivredi

Za unapređenje poljoprivrede i seoskog turizma u Vranju 6 miliona dinara podsticaja

by Jelena Sajić

Konkursom je planirana podrška fizičkim licima – nosiocima poljoprivrednih gazdinstava koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda i fizičkim licima – ugostiteljima koji se bave pružanjem ugostiteljskih usluga u skladu sa Zakonom o ugostiteljstvu – seoski turizam. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu za 2023. godinu iznose 6.095.512,26 dinara

U oglasu se navodi da je opšti cilj podrške poboljšanje materijalnog položaja poljoprivrednika i stanovnika u vranjskim selima kroz višegodišnje podsticaje u razvoj poljoprivredne proizvodnje, preradu poljoprivrednih proizvoda i razvoj vanpoljoprivrednih aktivnosti na selu.

Podsticajna sredstva namenjena su za nabavku nove opreme, mehanizacije i repromaterijala potrebne za poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda; nabavku kvalitetnih priplodnih grla; podizanje novih višegodišnjih zasada voćaka i vinove loze i za razvoj seoskog turizma.

Korisnici koji zadovolje uslove Konkursa mogu ostvariti pravo na podsticajna sredstva u iznosu do 300.000 dinara. Subvencija grada Vranja iznosi do 10% vrednosti ulaganja, odnosno do 30.000 dinara po korisniku podsticajnih sredstava. Preostali iznos podsticajnih sredstava korisnik će vraćati bez kamate, u periodu do 3 godine od dana potpisivanja ugovora.

Konkurs je biti otvoren dok se sredstva predviđena po ovom konkursu ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2023.

Detaljnije o konkursu OVDE.

Leave a Comment


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe