Podsticaji u poljoprivredi

Kako podneti zahtev za refakciju – povrat akcize za kupljeno gorivo?

by Jelena Sajić

Video uputstvo, koje su pripremili udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije i Agronews, pomoći će poljoprivrednim proizvođačima da samostalno podnesu zahtev za ostvarivanje prava na refakciju – povrata akcize za kupljeno gorivo koje se koristi u poljoprivrednoj proizvodnji

Poljoprivredni proizvođači zahtev za ostvarivanje prava na refakciju plaćene akcize mogu podneti Upravi za agrarna plaćanja u onlajn formi, neposredno u okviru softverskog rešenja eAgrar odnosno elektronskog Registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG).

Povraćaj je moguće ostvariti u iznosu od 50 dinara po litru do 100 litara po hektaru prijavljene površine, do 100 hektara.

Fiskalni račun mora da sadrži i podatke o kupcu, vrsti, količini i vrednosti nabavljenih derivata nafte i biogoriva.

Da bi podneli zahtev za povrat akcize, potrebno je da poljoprivrednici poseduju fiskalne račune na kojima će, kada je reč o poljoprivrednicima koji su fizička lica, stajati broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) ili JMBG nosioca gazdinstva, odnosno PIB u slučaju da je podnosilac pravno lice, odnosno preduzetnik.

U video uputstvu je prikazan ceo postupak podnošenja zahteva.

Ukoliko i posle gledanja ovog videa i dalje niste sigurni kako da podnesete zahtev, obratite se udruženju Mladi poljoprivrednici Srbije, slanjem emaila ili pozivanjem na broj: 0603063064.

Ovaj video snimljen je u okviru projekta “Digitalno osnaživanje mladih poljoprivrednika” koji realizuju Mladi poljoprivrednici Srbije i mediji Agronews, a više informacija o ovom projektu potražite na web platformi : www.podsticajiupoljoprivredi.rs.

Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole “Mladi i mediji za demokratski razvoj”.


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe