Podsticaji u poljoprivredi

Održana radionica na temu ORGANSKE PROIZVODNJE u Mionici

by oliver

U Mionici, 28. aprila, na poljoprovrednom gazdinstvu Zorana Joksimovića, održana je radionica ,,Agronom SOS U ORGANSKOJ PROIZVODNJI”.

Cilj ove radionice je bio pružanje informacija poljoprivrednicima o organskoj proizvodnji, mogućnostima i značaju korišćenja podsticaja i subvencija u poljoprivredi.

U zasadima poljoprivrednog gazdinstva Joksimović  predstavljen je, uz praktične primere i vežbe, ceo proces proizvodnje organskog tipa. Stručnjak iz ove oblasti Stanko Simović, iz savetodavne agencije Agronom SOS, učesnicima radionice je demostrirao dragocene veštine i delegirao im znanja koja će, kako su i sami učesnici rekli, umnogome pospešiti njihovu dalju proizvodnju.

Miloš Stojiljković Rolović iz Mistro Rekovac, učesnicima je podrobno objasnio načine i mogućnosti ostvarivanja prava na subvencije i podsticaje u organskoj proizvodnji, kako na nacionalnom nivou, tako pri konkurisanju na SCAP i IPARD programe.  Za ovakve izvore finansiranja, Mladen Minić ispred Mladih poljoprivrednika Srbije, predstavio je postupak podnošenja zahteva za podsticaje i subvencije, kao i uslove koji moraju biti ispunjeni za svaki nivo davanja u poljoprivredi.

Ovo je šesta radionica u nizu koju od februara meseca organizuju Mladi poljoprivrednici Srbije kroz projekat “Digitalno osnaživanje mladih poljoprivredika” u saradnji sa Agronews medijem, kroz program Mladi i mediji. Veliki zainteresovanost za ovakve radionice i edukacije od strane poljoprivrednika širom Srbije, daju nam vetar u leđa da se još više i još češće aktiviramo u pružanju pomoći i podrške svim poljoprivrednicima koji planiraju ostanak na svojim gazdinstvima i koji žele da unapređuju svoju proizvodnju” kaže Oliver Aleksić, asistent na projektu.

Milena Vulić, koordinatorka projekta ističe “Zbog velike zainteresovanosti za učestvovanjem na edukativnim radionicama, MPS će sledeće nedelje organizovati i sedmu radionicu u onlajn formatu za sve zainteresovane za učešće, koji do sada nisu mogli da prisustvuju na događajima uživo”.

Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru prorama Beogradske otvorene škole “Mladi i mediji za demokratski razvoj”.


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe