Podsticaji u poljoprivredi

Osnovan Savez za regenerativnu poljoprivredu Srbije

by Jelena Sajić

U Novom Sadu je osnovan Savez za regenerativnu poljoprivredu Srbije, kao korak ka stvaranju održivije, otpornije i isplativije poljoprivrede u Srbiji

Osnivači Saveza su Udruženje Eko Inovacija na Balkanu iz Novog Sada, Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada, Institut za razvoj i inovacije iz Beograda i kompanija GILAB iz Beograda, uz podršku poljoprivrednika koji već primenjuju regenerativne poljoprivredne prakse u svojoj proizvodnji.

Osnovni cilj Saveza je zajedničko rešavanje sistemskih izazova koji zahtevaju saradnju između privrede, nauke, državnih institucija, udruženja poljoprivrednika, nevladinih organizacija i drugih relevantnih učesnika. Savez će težiti da oblikuje i unapredi ovaj cilj kako bi se podstakla primena regenerativnih praksi u poljoprivredi.

Rad Saveza će se ostvarivati kroz povezivanje i zajednički rad svih učesnika koji se direktno bave regenerativnom poljoprivredom u nekoj meri, kao i onih koji indirektno, svojim delovanjem, mogu doprineti da ona bude u većoj meri raširena u Srbiji.

Savez će 12. marta u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, predstaviti svoju viziju, ciljeve i aktivnosti svim zainteresovanim stranama. Takođe, na događaju biće organizovane panel diskusije sa učesnicima koje će se baviti aktuelnim temama od značaja za čitav sektor regenerativne poljoprivrede i svih njenih učesnika, pokrivajući problematiku gazdinstva, ali i kreiranja tržišta za regenerativne proizvode.


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe