Podsticaji u poljoprivredi

Pokrajina sufinansira nabavku kvalitetnih priplodnih grla

by Jelena Sajić

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u Vojvodini u 2024. za čiju realizaciju je predviđeno ukupno 150 miliona dinara

Konkurs je otvoren do kraja maja, a predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla junica mlečnih, kombinovanih i tovnih rasa, kao i nazimica i ovaca i koza.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda -junica je do tri miliona dinara bez PDV-a, za nabavku kvalitetnih priplodnih grla – nazimica, ovaca i koza je do milion dinara bez PDV-a.

Minimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi za nabavku je 200.000 dinara bez PDV.

Kako je navedeno, cilj konkursa je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti proizvodnje na farmama u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2024. godini.

Dodaje se da je u sektoru mleko neophodno izvršiti poboljšanje kvaliteta mleka i rasnog sastava stočnog fonda, dok je u sektoru meso neophodno poboljšanje kvaliteta mesa, rasnog sastava stočnog fonda.

Tekst konkursa i svu potrebnu dokumentaciju možete pogledati ovde.

Foto: Pixabay


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe