Podsticaji u poljoprivredi

U LESKOVCU ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU: “Udruživanje i Jačanje konkurentnosti kroz implementaciju zajedničke poljoprivredne politike EU”

by oliver

U okviru projekta “Letnja škola za mlade poljoprivrednike – Jačanje konkurentnosti kroz implementaciju zajedničke poljoprivredne politike EU“, u cilju daljeg prenosa znanja, održana je edukativna radionica za učenike više razreda i smerova Poljoprivredne u Leskovcu.

Mladi leskovčani i leskovčanke, učenici poljoprivredne škole pokazali su popriličnu zainteresovanost oko teme konkurentnosti i plasmana poljoprivrednih proizvoda, a bilo je reči i o podsticajima i subvencijama gde se prednost pruža mladim poljoprivrednicima.

Prema rečima Olivera Aleksića koordinatora ovog projekta, gotovo na svim predavanjima jasno se izdvaja do 10% učenika koji pažljivo prate i ne retko postavljaju pitanja, koja se najčešće odnose na mogućnost oko apliciranja za podsticaje i subvencije za oblike poljoprivrdne proizvodnje kojima se oni i njihovi roditelji bave. Edukacija održana u Leskvcu bila je usmerena na udruživanje načine finansiranja poljoprivrede, sa posebnim fokusom na lokalne oblike podsticaja i subvencija.

Edukaciji je prisustvovalo oko 40 učenika iz više razreda i smerova, koji su ujedno iskazali interesovanje da se uključe u buduće projekte i edukacije koje budu organizovali Mladi poljoprivrednici Srbije.

Ovaj projekat sprovode Mladi poljoprivrednici Srbije uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije, a edukativni program ima za cilj da mladi zauzmu ulogu vršnjačkih edukatora, i da se prenos znanja nastavi i nakon završene Letnje škole za mlade poljoprivrednike.


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe