Podsticaji u poljoprivredi

Video uputstvo: Kako promeniti nosioca poljoprivrednog gazdinstva kroz e-Agrar

by Jelena Sajić

O neophodnim koracima koje je potrebno preuzeti da bi se promenio nosioc porodičnog poljoprivrednog gazdinstva pogledajte u video uputstvu koje su izradili Udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije i medij agronews

Prema poslednjim izmenama i dopunama Pravilnika o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava, promeni podataka i obnovi registracije, elektronskom postupanju, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva, predviđeno pravo na subvencije i u slučaju smrti nosioca gazdinstva, koje će biti isplaćene pod uslovom da u strukturi poljoprivrednog gazdinstva postoji bar još jedno lice upisano kao član tog gazdinstva.

Upisani član u slučaju smrti nosioca, postaje privremeni nosilac tog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, do okončanja ostavinskog postupka i sprovođenja promene u Registru nepokretnosti.

Što se tiče samog postupka promene nosioca ili imenovanja privremenog člana odgledajte video uputstvo, a svu potrebnu dokumentaciju kao što su izjave i obrasci koji se prilažu u procesu promene nosioca, možete preuzeti preko ovog linka.

Ukoliko Vam je potrebna dodatna pomoć, uvek se možete obratiti stručnom timu Mladih poljoprivrednika Srbije koji će Vam dati sve dodatne informacije.

Ovaj video snimljen je u okviru projekta “Digitalno osnaživanje mladih poljoprivrednika” koji realizuju Mladi poljoprivrednici Srbije i medij agronews.

Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole “Mladi i mediji za demokratski razvoj”.


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe