Podsticaji u poljoprivredi

Konkurs za subvencionisanje poljoprivrednika u opštini Žabari otvoren do 8. decembra

by Jelena Sajić

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u poljoprivredi na teritoriji opštine Žabari u 2023. godini otvoren je do 8. decembra


Javnim pozivom uređuju se uslovi, način i kriterijumi dodele podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede na teritoriji opštine Žabari. Dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava mogu ostvariti fizička i pravna lica ukoliko su investicije realizovane u 2023. godini.

Pozivaju se registrovana poljoprivredna gazdinstva (fizička i pravna lica), sa prebivalištem i proizvodnjom na teritoriji opštine Žabari, da podnesu zahtev za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u poljoprivredi po sektorima: mašine za primarnu obradu zemljišta, za dopunsku obradu zemljišta, za đubrenje zemljišta, za setvu, za sadnju, za zaštitu bilja, za transport i mašine i oprema za navodnjavanje.

Registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu konkurisati i za podsticajna sredstva za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta i razvoj tehničko – tehnoloških, primenjenih, razvojnih i inovativnih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Period za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava za 2023. godinu, traje do utroška sredstava planiranih za ove namene, odnosno najkasnije do 08.12.2023. godine.

Detaljnije o javnom pozivu OVDE.

Leave a Comment


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe