Podsticaji u poljoprivredi

Ministarstvo poljoprivrede podseća na limit za točenje subvencionisanog dizela

by Jelena Sajić

Poljoprivrednici koji gorivo sipaju sa NIS-ovim karticama po ograničenoj ceni od 179 dinara, a dostigli su limit od 100 litara po hektaru prijavljene površine u eAgraru, a najviše do 100 hektara, neće biti u mogućnosti da nastave da kupuju gorivo po toj ceni

U skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije od 27. januara, po osnovu površine zemljišta prijavljene u registru e-Agrar, za poljoprivredna gazdinstva određen je godišnji limit za kupovinu evro dizela po povlašćenoj ceni od 179 dinara po litri, sipanjem u maksimalnoj količini do 100 litara po hektaru, za površine upisane u Registru poljoprivrednih gazdinstava na dan stupanja na snagu ove uredbe i zasejane, odnosno zasađene površine obradivog poljoprivrednog zemljišta pod odgovarajućom biljnom kulturoma, a najviše do 100 hektara.

Ministartsvo poljoprivrede napominje da, nakon što poljoprivrednici iskoriste godišnji limit, neće biti u mogućnosti da kupuju evro dizel po povlašćenoj ceni.

Godišnji limit poljoprivrednici mogu da provere uz NIS Agro karticu na kasi NIS Petrol-a i Gazprom benzinskim stanicama ili, ukoliko imaju aplikaciju NIS Agro programa, pozivom NIS call centra na broj 08 0000 8888.

NIS Agro program omogućava i druge pogodnosti: popust na G-Drive goriva od 6 din/l u odnosu na važeću maloprodajnu cenu, popust od 20% na sve tople napitke, popust od 10 din/kg na plinske boce, kao i popust od 5% na odabrana Nisotec ulja i maziva.

Leave a Comment


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe