Podsticaji u poljoprivredi

Od sada na jednom mestu sve o pokretanju proizvodnje hrane

by Jelena Sajić

Platforma Mali proizvođači hrane u Srbiji pokrenula je besplatnu Akademiju, koja kroz seriju edukativnih videa, na jednom mestu, kratko i sažeto predstavlja kako se pokreće mala proizvodnja hrane u skladu sa srpskim zakonima i propisima

Akademija je nastala kao rezultat potrebe za lakšim tumačenjem i razumevanjem regulativa koje uređuju proces registracije malih proizvođača hrane, kao i radi podrške prilikom plasmana, reklamiranja proizvoda i dolaska do novih kupaca, nakon što je proizvodnja uspešno pokrenuta.

U prvoj fazi Akademija kroz sedam već dostupnih videa predstavlja šta je sve potrebno za pokretanje malog poslovanja u okviru šest ključnih kategorija prehrambenih proizvoda, i to  na temu proizvodnje i prerade voća i povrćamleka i mlečnih proizvoda, jajameda, mesa, testenine i pekarskih proizvoda.

Narednih 8 videa, koji se očekuju u maju ove godine, obradiće se teme marketinga i prodaje, deklarisanja hrane, higijene i bezbednosti hrane, organske proizvodnje, subvencija za male proizvođače, kao i vodič za pridruživanje najvećoj platformi domaćih proizvođača hrane.

Akademija malih proizvođača nastala je u saradnji sa projektom Velika mala privreda koji finansira USAID, kako bi budućim proizvođačima olakšala prve korake na putu pokretanja sopstvene proizvodnje hrane i da im na jednom mestu budu  dostupne sve informacije potrebne da započnu,  formalizuju i razviju svoju proizvodnju.

Mali proizvođači hrane u Srbiji je platforma koja prikuplja informacije o proizvođačima hrane i omogućava im oglašavanje, plasman i prodaju proizvoda u većim gradovima u Srbiji. Kupci na platformi imaju priliku da dođu do kvalitetnijih namirnica, kao i da svoje utiske o proizvođačima prenesu i drugima. Na Male proizvođače se već sada mogu registrovati postojeći proizvođači hrane koji žele da svoje proizvode plasiraju bazi od preko 150.000 kupaca i ljubitelja domaće hrane.

Za sva dodatna pitanja, u vezi Akademije i članstva u udruženju, možete se javiti na kontakt telefon udruženja 0611136076 ili pisati na mejl kontakt@maliproizvodjaci.rs.

Leave a Comment


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe