Podsticaji u poljoprivredi

Subotički poljoprivrednici postigli dogovor sa Gradskom upravom

by Jelena Sajić

Subotički poljoprivrednici zadovoljni postignutim dogovorom sa Gradskom upravom o programu mera za poljoprivredu za 2024. godinu, čije usvajanje se očekuje u narednim mesecima

Poljoprivrednik Marinko Kujundžić ispred Unije poljoprivrednih udruženja Subotice je nakon sastanka koji je danas održan sa Gradskom upravom izjavio za agenciju Beta da je zadovoljan postignutim dogovorom o programu mera za poljoprivredu za 2024. godinu, čije usvajanje se očekuje u narednim mesecima

Savet za poljoprivredu doneo je 20. februara mere koje su se našle u Nacrtu programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Suboticu, na koji su poljoprivrednici početkom marta uložili primedbe jer se većim delom nisu poklapali sa onim što je dogovoreno tokom zajedničkih sastanaka prošle godine.

Mere oko kojih su poljoprivrednici najviše insistirali odnose se na poljoprivrednu mehanizaciju za šta je ove godine predviđeno ukupno 22 miliona dinara.

”Tražili smo 23 miliona dinara za mehanizaciju i dobili smo 22 miliona dinara, sa čim smo zadovoljni jer su usvojene i primedbe koje smo dostavili u dopisu Unije krajem decembra. Nakon detaljnije analize i oni su uvideli da neki naši predlozi nisu loši. Sve smo detaljno obrazložili i sve je usvojeno“, rekao je Kujundžić.

Kako je naveo, malo su nezadovoljni opredeljenim iznosima za osiguranje useva za ovu godinu, pa je tako zbog nedovoljno sredstava u budžetu za te namene, umesto 13,5 miliona dinara, koliko su tražili, usvojeno sedam miliona dinara. ”Uz obećanje da će nakon što se utroše sredstva za ovu godinu, sledeće godine nastojati da se obezbedi veći iznos“, kazao je Kujundžić.

Dodao je da će Gradska uprava poslati te mere Vladi Srbije nakon čega odluku donosi Skupština grada Subotice i tek nakon toga, najverovatnije u maju, biće objavljeni i konkursi za poljoprivredu.

Beta

Leave a Comment


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe