Podsticaji u poljoprivredi

UNDP poziva inovatore u Srbiji da prijave ideje za zelenu tranziciju

by Jelena Sajić

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji pozvao je organizacije i institucije da predlože inovativna poslovna rešenja za zelenu tranziciju

UNDP je poziv uputio javnim i privatnim preduzećima, istraživačkim institucijama, organizacijama civilnog društva, udruženjima poljoprivrednika, zadrugama, poljoprivrednim gazdinstvima, lokalnim samoupravama i upravljačima zaštićenih područja.

Ideje mogu biti u oblastima Zelene agende za Zapadni Balkan – dekarbonizaciji (smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte), smanjenju zagađenja životne sredine sa fokusom na čist vazduh, zaštiti i očuvanju prirode i biološkog diverziteta i uspostavljanje održivih sistema za snabdevanje hranom i ruralni razvoj.

Javni poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju otvoren je u okviru projekta “EU za Zelenu agendu u Srbiji” koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

Najbolji pristigli predlozi dobiće mentorsku i tehničku podršku za dalji razvoj, dok će za najuspešnije biti obezbeđeno sufinansiranje kako bi bili primenjeni u praksi.

Prijavljivanje na poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju je isključivo elektronskim putem, a rok je 24. novembar u 16 časova, kada se završava i poslednji ciklus selekcije rešenja za zelenu tranziciju koja će dobiti podršku do kraja ove godine.

Leave a Comment


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA

  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe