Podsticaji u poljoprivredi

Uručena priznanja “Poljoprivrednici nove generacije”

by Jelena Sajić

U organizaciji udruženja ”Poljoprivrednici nove generacije”, na Novosadskom sajmu, uručena su istoimena priznanja mladim poljoprivrednicima koji su inovativnim pristupom unapredili proizvodnju na svojim gazdinstvima

“Njihova snaga su znanje i inovacije, oni su budućnost agrara i ponos nacije, oni su poljoprivrednici nove generacije”, ovim sloganom je na ceremoniji uručenja priznanja predstavljeno novih deset laureata: Gordana Miščević, Vladimir Ličanin, Sava Kompalić, Milan Radosavljević, Vladimir Jovičić, Sava Milošev, Juraj Častvan, Marko Milić, Đorđe Pavkov i Mihajlo Petrović.

“Afirmacija mladih u poljoprivredi i njihov ostanak na selu, osnovni su ciljevi organizacije ovakvog agrarnog događaja” poručio je Stefan Gligorić, generalni sekretar udruženja “Poljoprivrednici nove generacije”.

Ove godine, po prvi put, uručeno je i specijalno priznanje “Mlada nada srpskog agrara”, koje je ponela četrnaestogodišnja Anđelija Ilić iz sela Rutevac kod Aleksinca.

Predstavnici institucija su ukazali na značaj inovacija i primene savremenih tehnologija u postizanju konkurentnosti domaće poljoprivrede.

U prepunoj konferencijskoj sali Kongresnog centra “Master” Novosadskog sajma, poljoprivrednicima su predočeni izvori finansiranja i različiti vidovi institucionalne podrške agraru.

Pod geslom “Znanje nas pokreće” održan je i originalan “agro talk show”, u kojem su ugledni stručnjaci govorili o različitim temama iz oblasti savremene poljoprivredne proizvodnje.

Foto: Novosadski sajam


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe