Podsticaji u poljoprivredi

Vlada usvojila uredbu o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju

by Jelena Sajić

Vlada Srbije usvojila Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2024. godini

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2024. godini, kojom se raspoređuje deo budžetskih sredstava u ukupnom iznosu od 77.534.504.683 dinara.

Ovom uredbom propisuje se obim sredstava, vrste i maksimalni iznosi po vrsti podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024. godinu u cilju podrške nedovoljno razvijenih oblasti poljoprivredne proizvodnje i unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava.

Na inicijativu Ministarstva za brigu o selu, Vlada je usvojila uredbe o utvrđivanju tri programa dodele bespovratnih sredstava: za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva i organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu, saopšteno je iz Vlade.

Cilj ovih programa je unapređenje uslova života i rada u seoskim sredinama. Kroz program kupovine seoskih kuća sa okućnicom, za koji je opredeljeno 500 miliona dinara, podstiče se ostanak i povratak mladih u sela, dok je za kupovinu minibuseva i rešavanje pitanja mobilnosti seoskog stanovništva, Vlada, u ovoj godini, opredelila 120 miliona dinara.

U cilju negovanja tradicionalnog način života i kulturno-istorijskog nasleđa, podržana je i manifestacija ”Miholjski susreti sela“ sa ukupno 50 miliona dinara.


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe