Podsticaji u poljoprivredi

Na 1.703 parcele prijavljene za podsticaje utvrđene nepravilnosti

by Jelena Sajić

Poljoprivredna inspekcija je do sada u okviru velike akcije kontrole parcela prijavljenih za podsticaje u eAgraru na 1.703 parcele utvrdila nepravilnosti i u toku je postupak podnošenja inicijative za pasivan status za 1.504 registrovana poljoprivredna gazdinstva

Kontrola, koja je započeta 15. avgusta 2023. godine, izvršena je kod 1.670 gazdinstava na 1.777 parcela, a na ovom prioritetnom zadatku bili su angažovani gotovo svi kapaciteti poljoprivredne inspekcije, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

U najvećem broju slučajeva nepravilnosti se odnose na neobrađene parcele na kojima se nalazi šuma, objekti, parlog, prirodne livade, a u nekim slučajevima je utvrđeno i više nepravilnosti – na terenu je na određenim parcelama zatečen objekat, neobrađeno ili delimično obrađeno zemljište, kao i više netačno prijavljenih kultura.

U slučaju da gde je utvrđeno da su poljoprivrednici greškom prijavili netačno kulturu data je opomena i rok da nosioci gazdinstva isprave podatke, a takav slučaj je zabeležen kod 95 gazdinstava.

Kontrole će u narednom periodu biti nastavljene.

Leave a Comment


PRIMAJTE OBAVEŠTENJA O AKTUELNIM POZIVIMA
  AGRONEWS FB STRANICA

  MLADI POLJOPRIVREDNICI SRBIJE

  • +381 60 306 306 4
  • podrska.mps@gmail.com
  • www.podrskamps.org.rs

  CENTAR ZA ODRŽIVU POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ / AGRONEWS

  • +381 64 39 00 123
  • redakcija@agronews.rs
  • www.agronews.rs
  Rad mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija, podržava Švedska u okviru programa
  Beogradske otvorene škole ” Mladi i mediji za demokratski razvoj “
  2022 All Right Reserved. Designed and Developed designbyMe